Örjan Mårtensson

 

 

Vem jag är... hmm

 

Född i de Härjedalska skogarna och uppvuxen i de Jämtlänska, så naturen har alltid varit nära och ett stort intresse.

 

Som liten satt jag ofta vid köksfönstret och tittade på småfåglarna vid talgkorgen eller fågelbordet som mamma alltid höll fyllt.

 

På sommaren fick man följa med morfar och mormor ut och fiska och på hösten följa med morbror Sören i bilen för att titta efter älgar. Hos farmor och farfar blev det tamdjuren i fjöse och köra häst, tills jag fattade att jag var råallergisk...

 

Ofta var jag ute med kompisen Molla.  Vi letade skalbaggar och småkryp under stock och sten eller blev jagad av påhttade björnar från kojorna i skogen. Alltid på väg mot nya äventyr.

 

I tonåren prioriterades andra intressen, men efter studierna så återupptogs naturintresset. Då tillsammans med min fru i form av fjällvandringar, segling och resor med besök i nationalparker som Kakkadu NP, Madumali, Sagarmatha NP, Yellowstone, Glacier NP, Rocky Mountain NP, Waterton, Gunung Leuser.

 

På senare år har naturen blivit en lugnande oas för en stressad kontorshjärna och att gå ut i skogen, upp på fjället eller ut till skärgården ger det lugn som krävs, ensam eller med den familj jag är lyckliga att ha.

 

Den första kameran köpte jag för trettio år sen och via färg och s/v, via dia fram till dagens digitala hus, så kameran har alltid varit en trogen följeslagare.

 

Lite av det bilder som fastnat tänkte jag visa för er här.

 

 

Örjan Mårtensson © 2008